۰۹۱۵۱۰۳۶۷۹۴

مکمل های موتور و بنزین خودرو

مکمل‌های سوخت یکی از افزودنی‌های رایج برای خودرو‌ها به حساب می‌آید و برای اهداف خاصی از هر یک از آنها استفاده می‌کنیم. که در زمان سوخت‌گیری در کنار بنزین یا گازوئیل به باک خودرو افزوده می‌شود تا عملکرد خودرو‌ها را در زمان فعالیت بهبود ببخشد. البته درباره روش این کار صحبت خواهیم کرد.

موارد استفاده از مکمل سوخت

 

کاربرد مکمل سوخت صرفا این نیست که از مشکلاتی که ممکن است برای قطعات پیش بیاید پیشگیری کند. برخی از آنها حتی یک‌سری از مشکلات خودرو را برطرف می‌کنند. برای مثال، استفاده از مکمل‌ها باعث می‌شود قطعات روان‌تر کار کنند و بنابراین اصطکاک کاهش می‌یابد. این به‌نوبه خود باعث می‌شود موتور در هنگام استارت‌زدن یا در جا کار کردن سخت کار نکند. وقتی موتور روان کار می‌کند، عملکرد قدرتمندتری دارد.

برخی از مکمل‌های سوخت می‌توانند مواد شیمیایی سخت را حل کنند تا تمیزکردن آن برایتان راحت‌تر باشد. تثبیت‌کننده باعث بهره‌وری و کارآمدی مصرف سوخت می‌شود، زیرا موتور نیازی ندارد که برای شروع حرکت سخت کار کند. بنابراین یکی از کاربردهای مکمل ها صرفه‌جویی در مصرف سوخت است.

 

انواع مکمل‌های سوخت

مکمل سوخت انواع مختلفی دارد. از اصلی‌ترین مکمل‌ها می‌توان به پاک‌کننده‌ها، روان‌کننده‌ها، تقویت‌کننده اکتان (اکتان بوستر) و تثبیت‌کننده‌ها اشاره کرد. به‌جز این موارد، گاهی ترکیبی از این مکمل‌ها هم در بازار موجود است. انتخاب نوع مکمل سوخت به نوع موتور و برنامه شما برای استفاده از ماشین بستگی دارد.

به‌طورکلی، همه انواع مکمل بنزین را می‌توان در دو دسته جای داد: آنهایی که برای بهبود عملکرد موتور در زمانی که مرتب از ماشین استفاده می‌کنید طراحی شده‌اند و دسته دوم آنهایی که برای خودروهایی طراحی شده‌اند که هر از گاهی از آنها استفاده می‌کنید یا مدتی طولانی در پارکینگ بلااستفاده می‌مانند.

استفاده از مکمل‌ های سوخت برای خودروهایی که مدت زمان طولانی خاموش هستند، منجر به این می‌شود تا تمام رسوبات سوخت‌رسانی این خودروها از بین رفته و عملکرد بهتری را در زمان روشن شدن از خود نشان دهند.

از انواع مکمل‌ها، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مکمل‌های سوخت بدون سرب (مخصوص خودروهای قدیمی)
مکمل‌های اکتان بالا (مخصوص خودروهای جدید)
مکمل‌های سوخت شوینده انژکتور یا کاربراتور
مکمل‌های سوخت افزایش‌دهنده اکتان و تمیزکنندگی سیستم سوخت رسان

انواع مکمل سوخت : مزایا و معایب مکمل سوخت

مزایای مکمل‌های سوخت

1- بهبود عملکرد موتور

وقتی رسوبات موجود در سوخت از بین بروند، سوخت و مایعات راحت‌تر در سیستم موتور جاری می‌شوند. این بدان معناست که موتور با همان مقدار سوخت همیشگی، سایش و فرسایش کمتری را تجربه کرده و در حد توان خود عمل می‌کند.

2- حفظ کیفیت سوخت

سوختی که برای خودرو مصرف می‌کنید وقتی از قسمت‌های مختلف سیستم سوخت عبور می‌کند، تجزیه می‌شود. این تجزیه‌شدن باعث افت کیفیت سوخت می‌شود که آن هم به‌نوبه خود، به تشکیل رسوبات خورنده از جمله کثیفی چسبناک، زنگار و کربن می‌انجامد. این مواد می‌توانند دریچه‌های ورودی و دهانه‌های کاربراتور را مسدود کنند. استفاده از مکمل‌های سوخت می‌تواند باعث تثبیت سوخت و جلوگیری از افت کیفیت زودرس آن شود.

3- جلوگیری از خرابی قطعات

بهترین مکمل سوخت توانایی مهار کردن خوردگی‌ها را دارد و به همین دلیل می‌تواند فرسودگی و خرابی زودرس قطعات فلزی خودرو را کاهش دهد. با استفاده از مکمل سوخت نیاز نیست به‌شکل مکرر قطعات موتور را بررسی کنید.

4- کاهش انتشار کربن

بیشتر مکمل‌های سوخت می‌توانند رسوبات کربن موجود در سوخت را از بین ببرند که این به احتراق بهتر و انتشار کمتر کربن در محیط کمک می‌کند.

همچنین از تاثیرات احتمالی مکمل بنزین در پیشرانه، می­ توان به چند مورد زیر اشاره کرد :

5- رفع مشکل لرزش خودرو هنگام کار کردن پیشرانه به صورت در جا

6- افزایش شتاب

7- رفع مشکل وقفه در آغاز شتاب­‌گیری

8- رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی پیشرانه

9- تمیز نگه داشتن انژکتورها و سوپاپ ­‌های ورودی